Ervaringen

26 reacties op “Ervaringen
 1. Bregje zegt:

  Joehoeeee! Hatsieflats naar huis met 140 op de snelweg! En dat dankzij Hanneke! Morgen maar eens dat rijbewijs gaan verlengen..

 2. Ellen zegt:

  Ik ben best heel trots op mezelf, dat ik in deze drukte heb durven en kunnen rijden! Dat is echt dankzij jou.
  Ik vind jou een fantastische vrouw en rij-instructrice.
  Ik beschouw mezelf toch echt wel als een moeilijk geval.
  Je hebt het vermogen om de ergste rij- angst obsessies (in mijn geval hellingen, invoegen) met heel veel inlevingsvermogen en eindeloos geduld langzaam maar zeker naar de achtergrond te brengen zodat ze weer normale proporties krijgen. Heel knap.
  Wat ik ook echt een pluspunt van jou vind is dat je mij altijd met respect tegemoet bent getreden en mij nooit hebt gekleineerd of nog erger belachelijk hebt gemaakt.
  Dit heb ik wel eens anders meegemaakt en waarschijnlijk ben ik daar niet uniek in in rijlesland. Nog iets: jij praat in gewone mensentaal over de auto en zijn onderdelen en de techniek erachter. Verfrissend en een stuk duidelijker voor a technische mensen zoals ik.
  Ook de handige praktische parkeertips (achterbank bij de achterkant…) zijn een verademing, zelfs ik kan het zo(meestal). Ik had nooit gedacht dat ik nog eens achter het stuur zou kruipen nadat ik 10 jaar niet meer had durven rijden. Vond het te druk, te eng en iedereen reed zo hard en ik vertrouwde mezelf niet.
  Ik beschouw het als een enorme overwinning op mijn angsten dat ik nu, zij het wat gespannen, toch zomaar de Amsterdamse ochtendspits heb overwonnen!
  Dat heb ik allemaal aan jou te danken Han, heel erg bedankt daarvoor.
  Ik hoop dat je heel veel leerlingen zoals ik weer aan het rijden zult krijgen. Want iedereen verdient zo’n lerares. Je mag hier uit citeren, maar dan wel graag anoniem, je weet wel waarom.

 3. Jeroen zegt:

  Hoi allemaal en Hanneke in het bijzonder.
  Je bent een topinstructeur! Ook als je geen rij-angst kent is de kans dat je slaagt na lessen bij Hanneke heel groot!
  Net als velen voor en na mij ben ik in 1 keer geslaagd.
  Mijn dochter mag (moet) over 3 jaar bij Hanneke in de leer.
  Zeker dat ook zij in 1 keer slaagt!

 4. tessa zegt:

  Yes, geslaagd!

  Na 6 jaar ben ik gewisseld van rij instructeur. Ik kan terecht bij Hanneke. Ik heb maar 8 uur bij haar gereden en heb zo makkelijk mijn obstakels overwonnen!

  Gezellig, maar vooral leerzaam! Ze legt alles rustig en duidelijk uit, laat je eigen rijstijl ontwikkelen, zodat het rijden veel meer eigen wordt. Echt super!

  Dank je wel Hanneke! Voor alles!

  een dikke pakkerd!

 5. Coro zegt:

  Hanneke,
  Lieve Hanneke,

  Dank je wel.
  Mijn rijbewijs jaren op zak, maar niet echt veel gereden. kinderen gekregen, en met die verantwoordelijkheid erbij durfde ik al helemaal niet meer de weg op.
  Viavia werd ik op je gewezen.
  Wat een goede keuze!
  Je moet het maar kunnen: rustig blijven als iemand op de snelweg in paniek raakt. En diegene dan ook in alle rust erdoorheen praten en zelfvertrouwen geven. Zozeer dat in ieder geval ik drie lessen later in ieder geval niet meer tegen de snelweg opkijk. En durf te leren door ook zelf te doen.
  Gevolg: een trotse en op de weg weer zelfverzekerde mama, met meer bewegingsruimte. Een trotse zoon, en een man die ook eens als bijrijder mee kan.

  Dank je wel.
  C.

 6. Marjan zegt:

  Hoi Hanneke,
  Het is alweer even geleden, maar je weet vast nog wie ik ben.
  We zijn nu 3 maanden in Griekenland en ik rij een paar keer per week.
  Ik vindt het ook leuk nu.
  Er is echter weinig ander verkeer, maar ik ben blij dat ik rij!!!
  Bedankt en de beste wensen voor 2014.
  Marjan

 7. Anouschka zegt:

  Hoi iedereen en Hanneke natuurlijk!

  Driemaal was scheepsrecht voor mij. Na twee keer te zijn gezakt, lukte het mij in het nieuwe jaar wel. Vandaag kan ik mijn rijbewijs ophalen en ik kan niet wachten om te rijden!

  Ik heb altijd met veel plezier bij Hanneke gereden. Mede door haar geduld en stressbestendigheid (erg handig in mijn geval), kreeg ik meer vertrouwen in mijzelf en het verkeer.

  Hanneke leert je naast de vaardigheden om veilig aan het verkeer deel te nemen ook om te gaan met diverse situaties waarin je terecht kan komen.
  Zoals het omgaan met sirenes, maar ook als je auto gaat slippen, door parkeergarages rijden en tanken zijn hier een klein voorbeeld van.

  Per ongeluk heb ik ook nog geleerd hoe je een band moet verwisselen, erg handig overigens!

  Hanneke, ik zal de gezellige ritten en je verhalen missen, misschien kom ik je nog een keer op de weg tegen. Ik wens jou heel veel leuke leerlingen toe, veilige uren op de weg en het allerbeste! Dankjewel!

  Liefs Anouschka

 8. Lola zegt:

  Ik heb al 20 jaar mijn rijbewijs maar rijd al 12 jaar geen auto meer. Ik werd al nerveus bij de gedachte aan autorijden. Op een dag besloot ik iets te gaan doen aan mijn rijangst en besloot ik Hanneke te bellen. Vanaf het begin van de eerste les gaf zij mij het gevoel dat ik in staat was om aan het verkeer deel te nemen. Na vijf lessen had ik mijn zelfvertrouwen terug. Nu rijd ik weer auto. Ik vind het nog steeds spannend, maar ik heb mijn angst overwonnen en durf zelfs met de auto mijn dochter naar school te brengen.
  Ik ben Hanneke heel dankbaar voor het terugwinnen van mijn zelfvertrouwen in de auto.

  Ik raad andere mensen met rijangst aan om ook een paar lessen met Hanneke te volgen. Zij is geduldig, begripvol en heeft van mijn rijlessen zelfs een gezellige ervaring gemaakt.

  Liefs,
  Lola

 9. Thijs zegt:

  Gisterochtend in mijn eentje zonder hypernerveuze partner of andere idem bijrijders op en neer naar Zunderdorp gereden in ons Golfje. Ik had minstens 15 jaar niet auto gereden (1992 rijbewijs gehaald..) en heb (eindelijk!) een aantal herintreder-rijlessen genomen bij Hanneke Kap van den Berg… Was een tip van een FB-kennis.
  Ik ben blij dat ik eindelijk weer die lessen genomen heb, dat was al jarenlang rond de jaarwisseling mijn goede voornemen. Maar ik had steeds uitstel-smoezen. Op een gegeven moment ga je jezelf aanpraten dat je niet meer in die auto DURFT te stappen en dat ging me dwars zitten.. Onnodig, en ook zonde van alle tijd, moeite en geld die jaren geleden is gaan zitten in het behalen van dat rij-examen.
  Hanneke is gewoon een prettige, rustige en begripvolle persoon die heel snel doorheeft wat je wel en niet durft of kunt. In mijn geval waren er maar 4 à 5 lessen nodig om me weer over de streep te krijgen. Bravo! Aanrader voor iedereen die te lang niet meer heeft auto gereden en niet meer durft!

 10. Annemieke Dubbelaar en Rob Batteljee zegt:

  Lieve Hanneke,

  Onze zoon is geslaagd!!!
  Na heel veel positieve aandacht en nog heel veel meer geduld heeft hij dankzij jou dan toch zijn rijbewijs.
  Je was voor ons heel veel meer dan zijn rijlerares.
  Betrokken en vol vertrouwen waardoor je ons enorm gesteund hebt.
  We zullen je missen maar zien elkaar zeker weer.
  PS vooral Simmie onze hond blijft naar je uitkijken op de zaterdag……..

 11. Vera Eising zegt:

  Dankzij mijn broer heb ik Hanneke als rijinstructrice gehad en ik had geen betere leraar kunnen vinden. Dankzij haar tip heb ik een proefexamen gedaan en daarna in één keer mijn praktijkexamen kunnen halen. Haar tips en trucs zijn geweldig en leren je echt beter rijden. Ik heb nu mijn doping in het buitenland gehad, maar er was geen angst aanwezig toen ik op de franse snelwegen reed achter het stuur.
  Hanneke, heeeeeel erg bedankt

 12. H.Kaori Maeda zegt:

  Hi lieve Hanneke,

  Iupiiiiiiiiiiiii!!!!
  Morgen mijn rijbewijs aanvragen!
  Dankzij jij met je super goede rijlessen ben ik zoveer!!!!!
  Ik heb zoveel geleerd met je!!! met je geduld, aandacht, herhalingen, gezelligheid!
  Je bent een super aardige persoon en super instructrice!!!
  Hanneke hartelijke dank !!!

  “Aanraden jou rijlessen aan iedereen!”

  Lieve groet,
  Kaori

 13. Jet zegt:

  Dankzij Hanneke durf ik weer achter het stuur. Niet eerder kreeg ik les van iemand die de auto, het rijden en de interactie die je met al die andere verkeersdeelnemers hebt, zo goed en beeldend weet uit te leggen. Eindelijk voelt de auto niet meer als een vreemd object maar vertrouwd. En een uurtje les is nog gezellig ook, dank je wel Hanneke!

 14. Jolanda de Kraker zegt:

  Beste Hanneke,

  Vandaag rijles gehad van Hanneke.
  Ik kom helemaal uit Vlissingen en vond haar site via google.
  Ik heb rijangst op de snelweg en was erg zenuwachtig vandaag.
  Moest veel overwinnen, maar dankzij Hanneke heb ik deze les heel erg positief . Ik had niet verwacht dat ik anderhalf uur over de snelweg kon volhouden.
  Mijn zelfvertrouwen is weer voor deel terug en haar goede adviezen voor op de snelweg neem ik mee terug naar huis.
  Als je bang bent om in de auto te stappen, probeer het dan eens bij haar.
  Ik ben nog van plan eens terug te komen voor nog een les. Jammer dat zij voor mij zo ver weg woont .
  Heel erg bedankt,

  Gr Jolanda de Kraker

 15. Maurice zegt:

  Via via met Hanneke in contact gekomen voor de start van mijn rijlessen. Hele fijne vrouw die je goede uitleg geeft. Na de stoomcursus ben ik in een keer geslaagd. Niet meer dan lof voor Hanneke die op een prettige manier bekend maakt met autorijden.

  Hartelijk dank Hanneke,

  Gr. Maurice

 16. Pablo zegt:

  Hallo lezers,
  Ik heb verschillende rijscholen gehad voordat ik bij Hanneke terecht kwam.
  Bij Hanneke kreeg ik eindelijk te hooren waar het om ging bij het autorijden.
  Ik had veel problemen met de praktijk examens. Met Hanneke vond ik de rust en slaagde voor mijn examen.

  Super bedankt Hanneke

 17. Onzekere rijder zegt:

  Hanneke, bedankt voor je geduld en goede adviezen. Ik merkte dat ik steeds zekerder in de auto ging zitten. Je had al vrij snel door waar het bij mij aan schortte. Iets met een bh. Nee, niet het kledingstuk, maar wel heel belangrijk bij het kijken. 😉
  Ik had het ineens het gevoel overzicht te hebben en dat rijdt wel prettiger moet ik zeggen. Ik ben een perfectionist en ik wil het graag perfect doen. Maar fouten maken mag denk ik nu maar. Zolang het geen cruciale fout is hè. Want autorijden is – ik citeer- veilig van a naar b komen. Fijn dat je vertrouwen in mijn rijkunsten heb. Flink optrekken op de invoegstrook en het moet goed komen.
  Ik ga nu vaker rijden, ook als ik samen met mijn vriend ga. Geen smoesjes meer!

 18. Suzanne zegt:

  Vlak nadat ik mijn rijbewijs gehaald had, raakte ik overspannen en kreeg te maken met angsten. Ook de angst voor het rijden en zodoende deed ik bijna geen rijervaring op. Uiteindelijk durfde ik helemaal niet meer te rijden. Na zeven maanden heb ik Hanneke gebeld. Ik heb 3 lessen van anderhalf uur genomen. Na de eerste les durfde ik alweer alleen een stukje te rijden. Haar lessen waren fijn, ze gaf mij vertrouwen dat ik het wel kon en gaf me goede tips. Verder hield ze ook echt rekening met de dingen waar ik om vroeg, die ik wilde oefenen omdat ik daar extra onzeker over was. Ik kon al mijn twijfels en onzekerheden bij Hanneke kwijt en dat vond ik nog het fijnste; het gevoel dat ik me helemaal niet hoefde te schamen. Haar houding is rustig, respectvol én met humor! Door Hanneke heb ik weer het juiste zetje in mijn rug gekregen om het verder zelf op te pakken. Ik oefen nu regelmatig en zo kan ik echt kilometers beginnen te maken. Bedankt Hanneke!

 19. Murielle zegt:

  Tsja, Beloofd is beloofd.
  Een stukje schrijven wat blijkbaar velen beloven en niet doen.
  Kernwoorden voor jou zijn: Geduld, positief benaderen, nooit boos of geïrriteerd, duidelijke uitleg of demo wanneer nodig. ‘Opstijgen met vliegtuig’ zal altijd in mijn hoofd zitten bij de snelweg opgaan. Laconiek blijven en altijd een 2e optie in gedachten hebben. Zoals de vluchtstrook gebruiken als het echt niet anders kan, een afslag later nemen wanner je te laat bent en dan weer terug enz…..
  En zowaar ben ik GESLAAGD!!!!
  Hanneke bedankt!

 20. Joke zegt:

  Na 15 jaar niet gereden te hebben, heb ik een paar lessen bij Hanneke genomen. Ik was super zenuwachtig, maar door Hanneke’s relaxte aanwezigheid werd ik meteen rustiger. Ik hoorde wat ik niet goed deed, maar zeker ook wat wel goed ging. Ik durf weer zelfstandig de weg op, met meer zelfvertrouwen dan eerder. Een top instructrice!

 21. Marcelle zegt:

  Met veel geduld heeft Hanneke me leren rijden. Ik ben niet meer zo piep en enigzins stressgevoelig 😁, maar Hanneke heeft me kundig en met geduld begeleid, en meer zelfvertrouwen gegeven. Geslaagd, en met rust achter het stuur. Dank!!

 22. Sonja zegt:

  Hanneke is een fijne en relaxte vrouw die gauw door heeft wat er goed EN fout gaat.
  Daarbij is ze ook nog heel erg gezellig.
  Ze wist mijn (faalangstige)zoon meteen op zijn gemak te stellen.
  Mijn zoon en ik zijn haar heel dankbaar.
  🎉🎉💳

 23. Alex zegt:

  Rijschool de Specialist raad ik zeker aan als rijschool. Hanneke leert je niet alleen je examen te halen, maar leert je ook echt autorijden. Waar andere rijscholen zich strikt tot het lesgebied houden, ga je met Hanneke bijvoorbeeld op en neer naar Utrecht of Zandvoort. Onderweg leert zij je alle kneepjes van het vak. Kortom: de naam “De Specialist” is helemaal op zijn plaats!

 24. Lorien zegt:

  Na een ongeluk durfde ik 5 jaar lang niet meer te rijden. Na een aantal lessen van Hanneke ben ik nu bijna van mijn rijangst af en rij ik weer. Ik raad Hanneke aan iedereen aan die rijangst heeft of gewoon nog moet leren rijden. Er zijn er maar weinig die zo goed kunnen lesgeven en waarbij het ook nog gezellig is! Bedankt Hanneke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Wil je me volgen